Mina första semlor
Minns ni att jag sa för några dagar sen att jag var så sugen på semla? Igår fick jag stopp på mina crawings, bakade nämligen egna utan äcklig kardemumma! Och dom blev så goda! Alla här tyckte det, och vill ha en till idag :D Bästa betyg! Iallfall för att vara första gången någonsin som jag gör egna semlor :)
Haha min kille tyckte om dom så mycket att han åt två igår ^^
Så till kvällen här blir det en till :) Inte bra för träningen jag vet, men tar igen det imorrn :)



Det bästa med dom är att dom inte blev stabbiga och "för mycket" som det lätt kan bli när man gör egna, och helt fria från kardemumma!
Bjuder på receptet :)
Degen:
25 g jäst
4 dl fingervarm mjölk (jag har alltid laktosfri eftersom att jag är laktoskänslig)
2 eko ägg
1 dl strösocker
1 krm salt
100 gram rumsvarmt smör
11-13 dl vetemjöl
Pensling:
1 ägg
Fyllning:
Mandelmassa
Vispgrädde
Mjölk
Gör så här:
- Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt ägg, strösocker, salt, smör och så vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under baktuk i ca 1 timme.
- Dela degen i lagom stora bitar och rulla till bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa i ytterligare i ca 30 min under bakduk. Sätt ugnen på 250 grader.
- Pensla bullarna med ett uppvispat ägg.
- Grädda bullarna i mitten av ugnen i 7-10 min. Låt dem svalna.
- Skär av ett lock på en bulle, gröp ett litet hål i bullen. Blanda mandelmassa med mjök så den blir lite kletig. Lägg en klick i bullen.
- Vispa grädde (laktossfri) och lägg en klick på bullen.
- Sätt på locket och pudra lite florsocker till serveringen.
Enjoy! :D