Heej!!

Glad påsk på er fina ni! :D
 
Jag har haft fullt upp sen jag skrev sist, ledsen att jag inte uppdaterat, men tänkte göra det nu.
 
Jag fick förfrågan av min syster att baka till kyrkans påsklunch för några veckor sen, jag sa ja självklart. Egoboosten växer ju fler som smakar på det man gör :)
 
Så i fredags bakade jag 13 cheesecakes på 6 timmar. Jag var rejält sliten efter det kan jag lova!
Men jag var riktigt nöjd över min insats. Dekorerade dom fint och så. Problemet var att få in dom i frysen, då det var en frozen-sort, tur för mig så har vi en till frys i källaren, så allt åkte ner för att göra plats åt cheesecakesen :)
 
Sen kom nästa problem idag då dom skulle fraktas till Tyresö och kyrkan. Det gick ganska så bra men 13 cheesecakes är inte lätta att bära kan jag säga :P Hade staplat alla på varandra i en stor kasse för att det skulle vara lättare att frakta, men som sagt tungt att bära!
 
Väl i kyrkan var deras frys proppfull, så mamma och jag fick börja med att stuva om och ta ut sånt som skulle hålla sig i rumstemperatur några timmar. Sen är det alltid nån tråkig surtant som ska lägga sig i. I det här fallet var den en tant som alltid är sur (tror hon behöver få sig nåt för att muntras upp) som sa "Det skulle inte vara någon fryst efterätt:", men vafan tänkte jag då, det ska väl hon skita i vad jag gör för efterätt, var glad istället att du får nåt gott att sätta tänderna i! Blir så irriterad på såna surkart! Skit samma! Alla fick plats. Dom serverades efter maten (som var caterad,riktigt gott Tanten hade liksom inte ens lagat nåt, stod bara i köket och klagade) och de flesta verkade väldigt nöjda, så det var riktigt roligt :).
Men nästa gång jag ska göra nåt sånt stort och mycket vill jag nog ha betalt för arbetet också, inte bara för ingredienserna.
 
Jaa och sen övrig tid, när jag inte bakat, har jag tränat mycket styrka och bara vart massor med min älskade pojkvän :)
Gjorde en sockerkaka igår med jordgubbar som topping, lite grädde och varma jordgubbar, bara för att fira lite påsk här hemma också :)
 
Här är några bilder på några av alla cheesecakes jag gjorde. Receptet finns längst ner :)
Mycket av samma blev det ^^
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
Du behöver (till en cheesecake;))
11 Digestivekex
50 g smält smör
200-250 g Philadelphia orginal
125 ml färskpressad limejuice (ca 3 lime)
1 burk kondenserad mjök (397g sweetened)
1 nypa rivet limeskal
 
Smält smöret. Krossa digestivekexen (i en matberedare är lättast) och häll i smöret, låt blandas om en stund.
Platta ut kexsmulorna i en form (ca 10-12 bitars, 23cm).
Riv skalet från limen och pressa saften.
Vispa ihop phillan och den kondenserade mjölken (elvisp eller liknande). Häll i limejuicen och skalen och vispa ihop tillen slät smet.
Häll smeten i formen. Dekorera (om du vill) och ställ i frysen, Låt stå i ca 2 timmar innan servering :)
Låt den gärna stå framme ca 5-10 minuter innan servering, blir lättade att skära bitar när den inte är stelfrusen ^^
Enjoy!! :D
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
| |
Upp